A gyomor és a bélrendszer egészsége kulcsfontosságú, ezért rendkívüli jelentősége van annak, hogy milyen minőségű és mennyi táplálékot viszel be a szervezetedbe.

Az esszenciális tápanyagok bevitelének legegyszerűbb módja az egészséges táplálkozás: ebben a tavaszi zöldségek nagy segítséget nyújtanak, hiszen tele vannak antioxidánssal és ásványi anyagokkal.

Béltisztítás tavaszi zöldségekkel

A sötétzöld leveles zöldségek és a keresztesvirágú zöldségek, mint amilyen a kelbimbó, káposzta, fodros kel, brokkoli és a karfiol, óriási szerepet játszanak a béltisztításban. Fitonutriensben gazdagok, így csökkentik a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a tumorok kockázatát is. Szabályozzák az anyagcserét, és segítik a szervezet méregtelenítését. 

További pozitív tulajdonságuk, hogy magas magnéziumtartalmuk miatt kedvező hatással bírnak a bél idegeire.  Akár főzzük, akár nyersen fogyasztjuk az alábbi zöldségeket, az emésztőrendszerre bizonyítottan kedvező hatással lesznek.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

  

Source link