A gyömbér a tél egyik legnépszerűbb fűszere, a tápláló gumó jellegzetes íze miatt számos étel alapösszetevői között szerepel. De nemcsak finom fogásokat lehet belőle készíteni, hanem szuper egészséges italokat is.

A nap bármely szakában fogyaszthatóak ezek a gyömbéres italok, de a legjobb reggel elkortyolni őket, hogy beindítsák az emésztést és feltöltsék a C-vitamin-raktárakat – nem beszélve arról, hogy a gumónak ismert puffadásgátló hatása is.

Gyömbéres italok puffadás ellen 

Az emésztőrendszerre gyakorolt áldásos hatásai miatt nagy múltra tekint vissza a gyömbér gyógyászati felhasználása. Egy 2019-ben publikált tanulmányban sorra vették ezen tulajdonságait, székrekedés, hasmenés, puffadás és számos gyomorpanasz esetén segít enyhíteni a tüneteket. Természetes szélhajtó révén csökkenti a bélgörcsöket és az alhasi fájdalomérzetet. Ezenkívül helyreállítja a bél mikrobiomját is, ami az egészségmegőrzés és az alakformálás szempontjából is lényeges. Az alább látható gyömbéres italok rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetet, felpörgetik az ellustult anyagcserét, és elősegítik a méregtelenítési folyamatokat is.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link