A mellizom a felsőtest az egyik legnagyobb izma. Rendszeres edzésével láthatóan meg lehet emelni a mellet. Bizonyos gyakorlatok mindeközben még a karizmokat is megdolgoztatják, ez pedig a lötyögő felkar megszüntetésében segíthet.

Az edzésterv elkészítése közben sokan nagy figyelmet fordítanak a hasizomra és a lábizomra, miközben a felsőtest izmai háttérbe szorulnak, pedig a mellizmok kulcsszerepet játszanak többek között az egészséges testtartás megőrzésében is.

Mell és felkar edzése otthon nőknek

A felsőtest átmozgatásával nemcsak a testtartást lehet javítani, hanem a hétköznapokban is nagy segítséget nyújt, ha megerősödik. Így egyszerűbbé válik a nehezebb tárgyak emelése vagy a bevásárlás hazacipelése. Emellett a helyes testtartás az emésztésnek, a légzésnek és a vérkeringésnek is jót tesz, vagyis hosszú távon áldásos hatással bír az egész szervezetre nézve. Mielőtt belevágnál az edzésbe, nem szabad elfeledkezni a bemelegítésről, amivel elkerülhetővé válnak a sérülések, ahogy a végén is érdemes időt szakítani a lenyújtásra, mely szintén segíti az izmok regenerálódását. Az alább látható gyakorlatokat bárki el tudja végezni akár otthon is, ideális esetben hetente háromszor, az eredmény pedig már egy hónapon belül érződik, és meg is fog látszódni. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link