Az alkoholról nem véletlenül tartja a mondás, hogy „öl, butít és nyomorba dönt”, tekintve hogy vajmi kevés előnyös hatással bír az egészségre nézve. Ám alkalomadtán nem okoz maradandó kárt, ha előkerülnek a tömények és a kísérőik, legyen szó az újév ünnepléséről vagy más eseményről.

Földrajzi régiók és a helyi adottságok függvényében készültek el a ma már világszerte fogyasztott, közkedvelt nedűk. Egyeseket shot formájában szokás felhörpinteni, míg másokat lassan kortyolgatva isszák az emberek. Ám hogyha valaki szeretne figyelni az alakjára a mulatozás közben, nem árt tisztában lenni az alkoholok kalóriatartalmával.

Az italok kalóriatartalma

Azon kívül, hogy az alkohol ellazít és oldja a gátlásokat, számos negatív hatással bír, köztük a legtöbb a kiszáradással kapcsolatos, ilyen a hányinger, a fejfájás, a szédülés. Hosszú távon álmatlanságot, memóriazavarokat és a szervezeten belüli gyulladásokat okozhat, amik komoly egészségügyi kockázatokat rejtenek. Éppen ezért bizonyos mennyiség fölé nem javasolt menni. Hetente 10, egy nap pedig 4 ital fogyasztását maximalizálják a szakértők. Ezeket az egységeket úgy érdemes nézni, hogy 10 gramm alkoholt tartalmaznak, ezzel egyenlő nagyjából egy deciliter száraz bor vagy 3 deciliter világos sör, 30 milliliter tömény. Ha szeretnél kirúgni a hámból, de előtte ellenőriznéd, miben mennyi kalória lapul, érdemes végignézni az alább látható listát.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Source link