A hegedűcsípő kifejezést inkább angolul szokás használni, ami hip dipsként vagy violin hipsként fordulhat elő.

Ez, ahogy a neve is árulkodik róla, a csípőnek a formájára utal, pontosabban egy bemélyedésre a csípő és a comb között, mely sokakat zavar.

A hip dips, avagy a hegedűcsípő jelentése

Bármennyire is meglepő, a hegedűcsípő kialakulásában nem játszik semmilyen szerepet a fittség. Ez egy genetikai adottság, gyakorlatilag a medence szélességén és magasságán múlik, hogy mennyire látszik a rés a combcsont és a medencecsont között.

David Wiener személyi edző szerint még a medencecsont alakja is befolyásolhatja a kinézetét. Annak ellenére, hogy nem mindenkinél látványos ez a rés, a csontvázat tekintve kivétel nélkül minden embernek ott van. Ez egy teljesen normális része a testnek.

Sokan azt hiszik, hogy a hegedűcsípő megléte egészségügyi problémára utalhat, pedig valójában csak a csontok formája rajzolódik ki, nem lehet megváltoztatni. Egyáltalán nem jelenti, hogy valaki egészséges, egészségtelen, túlsúlyos vagy épp alultáplált lenne.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ettől függetlenül a testzsír bizonyos esetekben látványosabbá teheti, ahogy az izomtömeg is, de alapvetően a csontszerkezeten múlik minden. Míg az alakot, a testet lehet formálni étrenddel és edzéssel, addig a csontvázzal ez nem tehető meg. 

Azok, akik mégis szeretnék halványítani, kipróbálhatnak alsótestedzéseket, de jó ha tudják, hogy soha nem fog teljesen eltűnni. Érdemes inkább teljes testes erősítő edzéseket végezni kardióval kombinálva a karcsú alak és a hosszú egészség érdekében. De talán még ennél is fontosabb lenne, hogyha mindenki megtanulná elfogadni és szeretni önmagát. 

GettyImages-1333755310

Gyakorlatok, amiktől kevésbé látható a hegedűcsípő

  • Guggolás: figyelj oda, hogy a térdek ne kerüljenek a boka elé, told hátrafelé a csípődet.
  • Fekvő pózból féllábas lábemelés mindkét irányba: feküdj oldalra, az egyik lábad helyezd a másikra, majd a felül lévő lábadat nyújtva, feszesen tartva emelgesd a magasba.
  • Csípőtolás: feküdj hanyatt, támaszkodj meg a két karoddal a tested mellett, húzd fel a lábaidat, hogy a talpakon támaszkodj, és told ki a csípőd a magasba, majd engedd vissza.
  • Tárogatás mindkét lábbal: feküdj oldalra, húzd fel a lábaidat 90 fokban magad elé, és helyezd őket egymásra. A felül lévő lábaddal tárogass úgy, hogy közben behajlítva marad.
  • Fire hydrant vagy tűzcsappóz: négykézláb helyezkedj el, vállszélesen támaszkodj a kezekkel, és az egyik lábadat emeld oldalra, épp úgy, mint amikor egy kutyus le akar vizelni egy tűzcsapot. 
  • Kitörés variációk: lehet oldalra, előre, hátra és srégen is végezni, de maradjon közben egyenes a hátad.

Látványos fogyás 3 hét alatt: ez a 11 gyakorlat leradírozza rólad a zsírt

A napi edzéssel már pár hét alatt is látványos eredményeket lehet elérni, és ehhez ki sem kell mozdulni a lakásból, csak legalább heti öt napon napi 20 percet kell szánni arra, hogy végigcsináld az alábbi 11 gyakorlatot.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link