Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a makrotápanyagok megfelelő aránya napi szinten, meglepő módon mégis úgy tűnik, Tyra Banks teljes mértékben felrúgja ezeket az egyébként íratlan szabályokat.

A jelenleg 49 éves szupermodell elárulta, hogy milyen élelmiszereket fogyaszt egy nap. A gyönyörű nő 15 évesen kezdte a karrierjét, nagyon sokoldalú a tehetsége, több könyvet is írt, televízióban szerepel, producerként dolgozik, üzletasszony, színésznő, író és énekesnő is.

Tyra Banks diétája

A nap első étkezésétől kezdve az utolsóig elmondta, hogy milyen táplálkozási szokások jellemzik a mindennapjait. Nagyon meglepő dolgokat osztott meg a sztár.

Amikor felébred reggel, akkor elmondása szerint a legeslegelső dolga az, hogy lecsekkolja a telefonját. Amint kinyílik a szeme, azonnal a munkával foglalkozik, mivel több üzletére is oda kell figyelnie.

Ezután egy csésze ízesített kávét iszik – ez nem azt jelenti, hogy különböző szirupokat tenne bele, hanem eleve a kávébabok különböző aromájúak. Feketén kortyolja el a reggeli koffeines italát, tehát nem tesz bele sem cukrot, sem tejszínt, sem tejet.

Nem sokkal a kávé után legtöbbször egy bagelt majszol el. A hagyományos bagelt választja azokon a napokon, amikor sok emberrel találkozik, és hagymásat, hogyha nem kell érintkezni senkivel sem. Kiszedi a bagel belsejét, ezután házilag készített sajtkrémmel megtölti, majd beteszi a mikróba, és 20 másodpercig melegíti.

Szakmájából adódóan nincs sok ideje ebédelni, napközben általában valami nassolnivalót rágcsál el, szezámszeletet, kukoricachipset, babchipset, karfiolpuffancsot vagy természetes medvecukrot. Sőt, saját bevallása szerint néha ezt mindet egyszerre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Nagyon érdekes a kapcsolata az ételekkel, a legfontosabb dolognak tartja az életben. Éppen ezért előszeretettel kísérletezik új éttermek felfedezésével, olyan kihívásokat teljesít, hogy mondjuk hat hónapon belül nem mehet kétszer ugyanarra helyre.

Már-már megszállottan keresi a tökéletes ételeket, és rendszeresen rendel úgy vacsorát, hogy két hasonló helyről – például mexikói étteremből – kéri ugyanazt a fogást, mondjuk, burritót. Miután megérkezett, a családjával együtt, férjével és fiával megkóstolják, hogy melyik a jobb, és pontozzák. Így előre tudják, hogy legközelebb honnan rendeljenek, mert az egyik mindig jobb a másiknál. 

Az egyik kedvence, aminek receptjét tökélyre fejlesztette, a juharszirupos bacon. Ehhez füstölt szalonnát vásárol, juharszirupot, csípős sriracha szószt. Ezekbe belemártja a bacont, majd ráfekteti őket a sütőlapja, és friss borsot őröl a tetejükre. Néhány percig süti őket, közben figyeli, hogy meg ne égjenek.

Az egészségtelen étkezési szokásaiért megfizeti az árat – egy év alatt nagyjából 10-13 kilót hízott -, de úgy áll ehhez, hogy amikor majd úgy tartja kedve, akkor nekidurálja magát, és ismét lefogy. Az étrendje nagyon egyoldalú, főleg gyorsan felszívódó szénhidrátokból áll, hiányoznak belőle a rostok, a tápláló fehérjék és az egészséges zsírok is.

Hogyan tartotta formában tökéletes homokóra alakját Marilyn Monroe?

Marilyn Monroe keményen megdolgozott tökéletes homokóra alakjáért, és korábbi nyilatkozataiból az is kiderült, hogyan evett és mozgott.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link