Az amerikai rapper, énekes és dalszövegíró, Missy Elliot bámulatosan lefogyott pajzsmirigy-túlműködése ellenére. 

Graves-Basedow-kórt állapítottak meg nála, ami autoimmun betegség a pajzsmirigyet támadja meg, hangulatingadozásokat, hajhullást és heves szívdobogást okoz, kezeletlenül fatális végkimenetele lehet.

Missy Elliott fogyása

Ugyan a betegség gyógyszerrel korádban tartható, az életmódváltás, tehát a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a hormonháztartást. És ezt tette az énekes is.

A pajzsmirigyzavarral küzdő Missy Elliotnak keményen meg kellett dolgoznia az egészsége érdekében. Amikor 89 kilót mutatott alatta a mérleg, tudta, hogy le kell fogynia ahhoz, hogy a betegségét kordában tudja tartani. 2018-ban posztolt magáról egy képet, ahol láthatóan karcsúbbnak néz ki, és még a bőre is üdébbé vált. 51 éves korára összesen 30 kilót fogyott, így a 157 centiméter magas sztár jelenleg 59 kiló, és majd kicsattan az egészségtől, már pajzsmirigygyógyszerét sem kell szednie.

Ahogy a képéhez is írta, a kalóriadús ételeket mérsékelte az étrendjében, és egyenesen száműzte a vizet leszámítva minden más folyadékot és a kenyeret is négy teljes hónapon át – ennek köszönhetően 13 kilót fogyott négy hónap alatt, és növelte a vízfogyasztását. Soha nem tartotta magát egy nagy vízivónak, de rájött, mennyit segített ez abban, hogy a bőre hidratált legyen. Naponta nagyjából 2-3 liter vizet javasolt fogyasztani, de ez függ a magasságtól és a testtömegtől is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ahhoz, hogy lefogyjon, nemcsak étkezési szokásait változtatta meg, hanem személyi edző útmutatását is kérte. T25-ös gyakorlatokat végzett, amiket Shaun T, sztár személyi edző fejlesztett ki. Ez az edzésfajta kifejezetten azoknak szól, akiknek nincs sok idejük a testmozgásra, és minél rövidebb idő alatt szeretnének hatékonyan, minél több zsírtól megszabadulni. Ezek az edzések 25 percesek, és a legtöbb mozdulatsor nem ismétlődik bennük, de a test összes izmát átmozgatja. Intenzív kardio- és erősítő gyakorlatokat tartalmaz, hasonlít a kőkemény HIIT-mozgáshoz.

Mutatjuk a hírességek kedvenc diétáit

Az őrült hollywoodi diéták mellett akadnak olyanok is, amik egészséges módon segítették a hírességeket az álomalakhoz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link