Az egészséges életmód kulcsa köztudottan a rendszeres sportolás és a kiegyensúlyozott, rostokban gazdag étrend. 

Az étrend ugyan jobban latba esik, de egy jól megválasztott edzésfajta nagyon megpörgetheti a fogyást, főleg hogy akadnak olyanok, amik extrán hatékonyan égetik a zsírt.

A legjobb sportok

Az alakformálás mellett az egészségmegőrzés szempontjából is lényeges odafigyelni a mindennapi életben a megfelelő aktivitási szintre. A napi lépések száma is jelentős szereppel bír, már az is sokat segíthet, hogyha megtöröd a szokásokat, és például lift vagy mozgólépcső helyett a hagyományos lépcsőket használod. De ezeken az apróságokon kívül is vannak olyan sportok, amik hatékonyság terén verhetetlenek. 

Úszás

A Mayo Clinic szakemberei szerint az úszás az egyik legjobb kalóriaégető és izomépítő sport, ami anélkül dolgoztat meg, hogy terhelné az ízületeket. Testsúlytól függően egy óra alatt akár 800 kalóriát is el lehet égetni vele. Csökkenti a stressz-szintet is, és egyszerre végez rezisztencia- és kardioedzést is a test, melyeknek ötvözése a legjobb alakformálás szempontjából. 

Parkour

A parkour lényege, hogy A pontból B pontba a lehető leggyorsabban kell eljutni különböző akadályokon keresztül, edzők szerint óránként 600-900 kalóriát éget el a szervezet közben. Magyarországon már létezik külön parkour pálya, ahol biztonságos körülmények között végezhető ez a nagyon intenzív mozgás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ed Scott atléta szerint ez a legjobb sport, mert az egész testet átmozgatja, de főleg a lábakat az ugrásoknál, futásoknál és landolásnál, de az is építi az izmokat, ahogy mászni kell, vagy fel kell magadat húzni valahova. Idővel egyre könnyedebben fognak ezek menni. 

Futás

A futást szintén a legjobb sportfélék között tartják számon. Egy 70 kilós ember viszonylag gyors tempóban haladva fél óra alatt 450 kalóriát égethet vele, de testtömeg alapján itt tudod leellenőrizni mennyi az annyi. Erősíti a szív-érrendszert, az izomzatot is.

Kickbox

Egy kickboxedzés alatt ütéseket és rúgásokat egyaránt alkalmaznak, akár 860 kalóriát is el lehet égetni egyetlen óra alatt. Gabbi Berkow személyi edző szerint keményen megdolgoztatja a felsőtest és a törzs izmait, közben fejleszti a koordinációs képességet, az erőt, az állóképeséget és az egyensúlyt is.

GettyImages-BD2163-004

Evezés

Az evezés nagyon hangulatos szabadtéri sport, amit zordabb napokon konditeremben is lehet űzni az evezőpadokon. A Women’s Health szakértői szerint ezzel egy óra alatt 713 kalóriát lehet elégetni, hogyha 150 wattos ellenállásra állítod a gépet. A mélyizmokat is megdolgoztatja, miközben nagyon hatékonyan égeti a zsírt.

8 gyógynövénytea, ami beindítja a fogyást

Bizonyos gyógynövények áldásos hatásaik révén elősegítik a zsírégetést és beindítják a fogyást.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Source link