A mennyei alpesi reszelt krumplis fogás, a röszti egyben sül tepsiben. Ha reggelire szánod, süsd meg előre, tedd be a hűtőbe, és másnap serpenyőben pirítsd át. Tálald fokhagymás tejföllel vagy lila hagymával.
A krumplit hámozd meg, reszeld le, és adj hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy meg ne barnuljon. Helyezd egy konyharuhába, így csavard ki belőle a vizet, majd pottyantsd egy tálba. Sózd, borsozd. A vajat olvaszd fel, és keverd el jól a krumplival. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Fedd le a tetejét is papírral, helyezz rá nehezéket, és 175 fokos sütőben süsd egy órát. A végén vedd le a tetejéről a papírt, hogy ropogósra piruljon. Ha nem azonnal fogyasztod, tedd be a hűtőbe, és másnap adagonként kevés olajon serpenyőben pirítsd át.
Source link