Az egylábasos paradicsomos-csirkés tészta azért annyira finom, mert a tészta a szaftban fő, így teljesen átveszi annak fűszeres ízét. Ha szereted a csípőset, mindenképpen tegyél hozzá chilit is. Néhány kanál mascarpone csak még selymesebbé teszi az ínycsiklandó mártást.
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a befűszerezett csirkemellkockákat. Néhány perc alatt süsd őket fehéredésig, ezután tedd a serpenyőbe a sűrített paradicsomot és a felaprított fokhagymagerezdeket. Tedd bele a száraztésztát, öntsd fel egy liter vízzel, keverd hozzá a zöldfűszereket, még egy kevés sót és borsot, ízlés szerint chilit, és lefedve főzd össze nagyjából tíz perc alatt. Amikor a tészta és a csirke is teljesen megpuhult, keverd a szószhoz a mascarponét, és forrald össze.
Tálald reszelt sajttal.
Source link