Egyensúlysütinek is hívják ezt a puha, meggyes kevert süteményt, mivel egyforma mennyiségű liszt, vaj és cukor kell hozzá. Amíg nincs szezonja a friss gyümölcsnek, készítheted fagyasztottból vagy befőttből is. Vaj helyett akár zsírt is tehetsz a tésztába, de akkor kicsit kevesebb is elég lesz belőle.

A vajat habosítsd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá a sót, a tojásokat, és így verd tovább a robotgép legmagasabb fokozatán még legalább öt percig, amíg a térfogata megnő, a színe pedig halványabbá válik. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral, és szitáld a vajas tojáshoz. Óvatosan keverd össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, szórd meg a lecsepegtetett meggyel, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.





Source link