A vegán, glutén- és cukormentes zabkekszalaprecept önmagában is jól működik, de ha szeretnéd, tehetsz még hozzá étcsokit vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt. A zabkeksz egészséges, jót tesz az emésztésnek, így tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy egy csésze kávé mellé.

A vajat vagy margarint olvaszd fel. A mézet vagy juharszirupot keverd az olvasztott vajhoz.

A száraz hozzávalókat, vagyis a nyírfacukrot, a zabpelyhet, a rizslisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót öntsd össze egy tálban. Add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliaaromát és a növényi italt, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Evőkanállal halmozz kupacokat a papírra, és lapogasd ki őket. Ne tedd őket túl sűrűn egymás mellé, mert sütés közben nőni fognak. Told a tepsit 175 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a kekszek megpirulnak.





Source link