Ha egészben sütöd a fokhagymás karajt, alig lesz vele munka, a végeredmény mégis szaftos és omlós lesz. Mielőtt a tepsibe rakod, piríts kérget az oldalára, hogy sütés közben az ízek el ne illanjanak belőle. Ha krumplit is pakolsz mellé, az átveszi a hús ízét, és sokkal finomabb lesz, mint külön sütve.

A páchoz az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a mustárral és a rozmaringgal. Az egészben hagyott karajt dörzsöld be sóval és borssal, majd kend le a mustáros, fokhagymás páccal. Pihentesd a hűtőben legalább néhány órát, vagy még jobb, ha egy egész éjszakát.

A krumplit és a répát hámozd meg, szeleteld fel, és egyengesd el egy tepsiben. Szórd meg őket sóval és borssal, és forgasd össze egy kevés olajjal.

A pácolási idő leteltével egy forró serpenyőben piríts kérget a hús minden oldalára, majd emeld át a tepsibe a répa és a krumpli mellé vagy a tetejükre. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli megpirulhasson.





Source link