Először a krémet készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. A vajat egy kislábosban olvaszd össze a csokival. Add hozzá a tejszínt, keverd egyneműre, majd húzd le a tűzről.

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A csokit vízgőz fölött olvaszd fel. A vajat keverd habosra a cukorral, add hozzá egyenként a tojások sárgáját, ezzel is keverd tovább, majd forgasd bele az olvasztott csokit. Az így kapott krémet keverd több adagban a tojáshabhoz. Végül szitáld hozzá a lisztet is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és 190 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. A megsült piskótát borítsd ki egy deszkára, és hagyd kihűlni. Amikor már nem forró, vágd három egyforma lapra, így várd meg, hogy teljesen kihűljön.

Az egyik piskótalapon kenj el egy adag krémet. Fedd be egy másik lappal, erre is kenj krémet, majd jöhet a harmadik lap. A maradék krémmel vond be a torta tetejét és oldalát. Tedd a hűtőbe két-három órára, hogy összeálljon.





Source link