A csirkét is elkészítheted tépett formában, amely utána szendvicsbe töltve jópofa, kiadós, sőt trendi ebéd lehet. Csirkecombfiléből készítsd, ami könnyen kezelhető, szaftos, és egy óra alatt át is sül. Jól megy hozzá a ketchupos házi szósz.

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, keverd össze ecettel és mustárral, és ebben a pácban pihentesd egy órát. Az idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel borral és alaplével, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe egy órára. Ezután vedd ki a sütőből. Öntsd le róla a levet, tépd a csirkét szálaira, locsold meg egy-két evőkanállal a félretett szaftból, és told vissza a sütőbe. Fél órát pirítsd úgy, hogy tízpercenként keversz rajta egyet. Ha túl száraz, a szafttal locsolgasd.

Amíg a csirke sül, állítsd össze az öntetet. Az összes hozzávalóját öntsd egy kis tálba, forrald fel, utána vedd a lángot takarékra, és 40 percig rotyogtasd, hogy az ízei összeérjenek.

A szendvicsek összeállításához a zöldségeket – jégsalátát, kígyóuborkát, paradicsomot, vagy amit szeretnél – mosd meg, és szeleteld fel. Pakold meg velük és a hússal a zsemléket, locsold meg szósszal, és azonnal tálald.





Source link