A szecsuáni Gong Bao csirke elkészítése nem különösebben bonyolult. Bár igazi kínai hozzávalókkal lesz a legjobb, ha ezeket nem tudod beszerezni, helyettesítheted őket egyszerűbb alapanyagokkal, például a mirint száraz fehérborral, a hoisin szószt mézzel.

A csirkét kockázd fel, és szórd meg kevés sóval és borssal. Keverd össze a szódabikarbónát, a bort, a szójaszószt és az étkezési keményítőt egy tálban, forgasd bele a csirkekockákat, és pihentesd a hűtőben fél órát. A mártás hozzávalóit egy kisebb lábosban főzd össze, amíg a cukor felolvad. A kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a zellerszárat vágd nagyobb darabokra. Egy nagyobb serpenyőben nagy lángon három-négy perc alatt pirítsd meg a csirkedarabokat, majd amikor már kifehéredtek, add hozzá a zöldségeket is, és rázogatva pirítsd őket egybe. Néhány perc kell nekik, hogy megsüljenek, ekkor szedd ki és tedd félre őket. A gyömbért és a fokhagymát hámozd meg, a chilipaprikával együtt aprítsd fel, majd ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús és a zöldségek sültek, még egy kevés olaj hozzáadásával nagy lángon pirítsd egy perc alatt meg őket. Öntsd hozzá a mártást, amikor pedig besűrűsödött, tedd vissza bele a csirkét és a zöldségeket. Forrald össze, a végén pedig szórd meg szezámmaggal.





Source link