A sütőporos tésztából készülő almás kenyérhez nagyon jól megy a fahéj, a dió és a tetejére csorgatott cukormáz. Hasonlóan a banánkenyérhez, ez az édesség is nagyon finom lesz valamilyen feltéttel, például lekvárral vagy mézzel is. Nézd meg azt is, milyen jól működik az alma és a dió párosítása leveles tésztába töltve!

Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. Keverd el a fahéjjal, a felaprított dióval és aszalt gyümölcsökkel, a tojással, a cukorral, végül a sütőporos liszttel. Egyengesd el kivajazott formában, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

A morzsához először keverd össze a diót a zabpehellyel és a cukorral, és késes aprítóban morzsold őket össze. Add hozzá a puha vajat is. Amikor a süteményt kivetted a sütőből, még forrón kend rá a morzsát.

A mázhoz a cukrot keverd simára a vízzel, és csorgasd a kisült almakenyér tetejére.





Source link