A fehér csoki, a tejszín és a mascarpone párosítása ebben a mennyei sajttortában is remekül működik együtt. Még sütni sem kell, elég összeállítás után a hűtőben pihentetni néhány órát. A tetejére télen fagyasztott vagy befőtt, nyáron friss gyümölcs kerüljön!

A vajat olvaszd fel. A kekszet daráld le, vagy sodrófa segítségével zúzd porrá. Az olvasztott vajat keverd el a darált keksszel. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, egyengesd el benne a kekszes alapot, és tedd hűtőbe arra az időre, amíg elkészíted a krémet.

Ehhez a fehér csokit olvaszd össze egy deci tejszínnel. A mascarponét keverd simára a maradék tejszínnel, a cukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd forgasd bele az olvasztott csokit. A zselatint öntsd fel hideg vízzel, és kis lángon, folyamatosan kevergetve melegítsd össze, hogy elolvadjon. Vigyázz, fel ne forrjon! Az olvadt, meleg zselatint kis adagokban, folyamatos keverés mellett add a krémhez. A csokis masszát kend el a kekszes réteg tetején, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára, hogy megdermedjen. Tálalás előtt gyümölcsökkel díszítsd a tetejét.





Source link