A joghurtos fánk a bizonyíték arra, hogy a népszerű farsangi süti nem csak több órás munka árán készíthető el. Ennek a változatnak egyszerű kevert tészta az alapja, és nagyon hamar készen van. A legjobb benne az, hogy nem szikkad meg, hanem órákkal a sütés után is olyan, mint frissen.

A tojásokat robotgép segítségével keverd habosra a cukorral. Akkor lesz jó az állaga, ha kifehéredik, a térfogata pedig megnő. Add hozzá a vaníliás cukrot, a joghurtot, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet is. Sűrű, ragacsos tésztát kell kapnod. Ha nem áll össze, óvatosan hígítsd egy kevés tejjel.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat, szaggasd bele a tésztát, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket készre. A kisült darabokat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg. Tálald lekvárral és porcukorral.





Source link