Az egyszerű lecsót sokféleképpen dobhatod fel, például spagettivel együtt főzve is nagyon finom. A szaftos lecsó és a tészta egyébként sem áll távol egymástól, elég, ha arra gondolsz, milyen sokan dúsítják tarhonyával. Ez már egy őszi változat, amelyhez napérlelte zöldség híján paradicsompürét használj.
A tésztát forrásban lévő sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A bacont kockázd fel, pirítsd ropogósra az olajon. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát. A paprikákat csíkozd fel, add a hagymához, fonnyaszd meg, amíg kicsit összeesik. Tedd vissza hozzá a bacont, kanalazd bele a paradicsompürét, sózd, borsozd, szórd meg kevés Cayenne-borssal, és forrald össze. Ha nagyon besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Öntsd fel a tejszínnel, forgasd bele jól a tésztát, egyet még forralj rajta, és tálald. A tetejét ízlés szerint szórd meg reszelt parmezánnal.
Source link