A tonhalas-zöldséges tészta hamar megfő, és aki szereti a halat, annak garantáltan ízleni fog. Ez a változat brokkolival, répával és zöldborsóval készül, de ha más zöldségeket szeretsz, azokkal is finom lesz. A zöldségeket ne főzd teljesen puhára, inkább csak roppanósra párold.
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvashatónál 2-3 perccel rövidebb ideig. Ha kész, szűrd le.
A sárgarépát és a brokkolit tisztítsd meg, aprítsd fel, és folyó víz alatt alaposan mosd meg.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Az újhagyma fehér szárát szeleteld fel, párolt puhára az olajon, majd dobd rá a zúzott fokhagymát, a brokkolit, a répát és a borsót. Öntsd fel egy deci vízzel, majd fedd le, és nagyjából tíz perc alatt párold őket roppanósra. Ha már jók, de maradt még rajtuk víz, öntsd le róla. Add hozzá a tonhalat, facsard rá a citrom levét, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel, apróra vágott petrezselyemmel, és öntsd fel tejszínnel. Kis lángon főzd öt percig. Ekkor keverd bele a tésztát is, és így főzd további két-három percig, amíg a szószt magába szívja.
Source link