A krumplinudlit nemcsak vízben főzve, hanem olajban sütve is elkészítheted. Megkenheted lekvárral, rászórhatsz porcukrot, így ellenállhatatlan édesség kerekedik belőle, de ha borssal, savanyú káposztával kínálod, komplett főételként is jól szerepel.
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, sózd meg, még melegen törd át, és hagyd kihűlni. Amikor már szoba-hőmérsékletű vagy annál is hidegebb, add hozzá az olajat, a tojást, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól kezelhető, sima tésztát tudj gyúrni belőle. Hogy ehhez mennyi liszt kell, a krumpli fajtájától függ. A tésztából sodorj hosszú rudakat, és azokat vágd kis nudlikra. Forró olajban süsd őket néhány perc alatt ropogósra. Egyszerre csak annyi tésztát tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. Ha készen vannak, szedd, ki és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Source link