A rántott krumpligombóc csupa olcsó alapanyagból készül, így tökéletes arra az esetre, ha szeretnéd kicsit visszafogni a költekezést. Emellett pedig elképesztően finom és laktató is, hiszen a roppanós panír alatt lágyan bújik meg a töltelék. Szaftos húsok mellé tökéletes lesz.

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Ez a krumpli fajtájától függően nagyjából húsz percig fog tartani. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.

A kihűlt krumplit sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, add hozzá a tojást, a vajat és annyi lisztet, hogy összeálljon. Formálj belőle gombócokat, és hempergesd meg őket zsemlemorzsában. Forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd a gombócokat aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél túl sok gombócot az olajba, hogy le ne hűtsék.





Source link