Kukoricaprószának is nevezik a zalai kukoricamálét, amely ma is nagyon olcsó sütemény: semmi különösebb hozzávaló nem kell hozzá, a tésztája pedig a kefirnek köszönhetően szaftos. Készítheted felesben búzaliszttel keverve is. Tálalj hozzá házi lekvárt!

A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval, majd add hozzá az olajat, a kefirt, a szódabikarbónát és a kukoricalisztet. Keverj belőle sima tésztát. Ha túl keménynek találod, egy kevés tejjel lágyíthatsz rajta. Pihentesd negyedórát, hogy a szódabikarbónának köszönhetően kicsit fellazuljon a tészta, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 35 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálald lekvárral megkenve.





Source link