Fokhagymás-citromos pácban sütve mennyei a ropogós sült csirkeszárny. Ha szereted az erőset, mindenképpen szórd meg egy kevés chilivel is. A csirkeszárnyak falatozásakor nyugodtan félreteheted a kést és a villát, és a kezedbe véve fogyaszthatod őket.
A csirkeszárnyak mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A citrom és a lime levét facsard ki és szűrd át. Öntsd őket egybe, add hozzájuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a füstölt paprikát, a kakukkfüvet és a chilit. Fektesd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és pihentesd letakarva a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a szárnyakat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Öntsd a tetejükre a visszamaradt fűszeres levet, és 220 fokon 45 perc alatt süsd őket ropogósra.
Source link