A pankomorzsa Japánból ered, és a lényege az, hogy a zsemlét nagyon durvára őrlik. Ez a recept azt mutatja meg, hogyan készíthetsz belőle rántott csirkeszárnyakat, de jól működik a panír csirkemellel vagy zöldségekkel is.
A csirkeszárnyakat vágd ketté, és szórd meg őket sóval. A lisztet keverd el a füstölt paprikával, a fokhagymaporral valamint a Cayenne- és a fekete borssal. Egy másik tálban verd fel a tojást, a harmadikba pedig szórd bele a morzsát.
A csirkeszárnyakat forgasd meg először a fűszeres lisztben, utána a tojásban, végül a morzsában. Ügyelj rá, hogy a panír jól belepje a darabokat. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyiben úszkálhatnak a szárnyak, és ha már elég forró, nagyjából tíz perc alatt süsd ki őket. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtse. A kisült darabokat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg.
Source link