A tepsiben sült fokhagymás céklával nincs sok munka, miközben tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Érdemes télen jó sokat fogyasztani belőle. A krémesre sült, szaftos zöldség tökéletes köret lehet húsok mellé.
A céklát alaposan mosd és hámozd meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. A fokhagymát pucold meg, szedd gerezdjeire, de hagyd őket egészben. Oszd el a cékla mellett. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg az olívaolajjal összekevert mézzel, és forgasd össze. Tegyél a tepsibe melléjük kakukkfűágakat is. Ha nincs friss kakukkfüved, egy teáskanál szárított fűszerrel szórhatod meg a céklát. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára. Közben néha keverd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön át. Ha aggódsz a kalóriák miatt, hagyd el a mézet, úgy is nagyon finom.
Source link