A kakaós kiflik kétféle tésztából készülnek, amelyeket egymásra kell rétegezni, így adják ki a jópofa mintát. Ha jól összelapogatod őket, sütés közben sem esnek szét. 

A tejet langyosítsd meg. Adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.

A lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, majd add hozzá a maradék cukrot, az olajat és az élesztős tejet. Dolgozd alaposan össze, és kétharmad-egyharmad arányban oszd ketté. A kisebbik részhez keverd hozzá a kakaóport is. Letakarva keleszd őket meleg helyen egy óra alatt a duplájukra.

A kelesztési idő leteltével a sima tésztaadagot oszd négy cipóra. Az egyiket nyújtsd ki, majd halmozz bele adagokat a kakaós részből, és sodrófával lapogasd össze, hogy foltos legyen. Vágd nyolc cikkre, tekerd fel, és helyezd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ugyanezt ismételd meg a többi adaggal is. A megformázott kifliket újra takard le, és keleszd további 20 percig. Ezután told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg aranyszínűre sülnek.

 





Source link