A rugelach nevű kis kiflik mogyorókrémmel megkenve egyszerűen abbahagyhatatlanok. A vajas kelt tészta akkor lesz az igazi, ha minden hozzávalója szoba-hőmérsékletű, ezért időben vedd ki őket a hűtőből. Mint minden élesztős sütit, ezt is kétszer kell keleszteni: egyszer begyúrás után, egyszer pedig akkor, amikor már megformáztad őket.

A tejet keverd el a tejföllel, langyosítsd meg, adj hozzá egy kiskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel.

A lisztet szitáld át, és adj hozzá egy csipet sót. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add a liszthez, a fehérjét tedd félre. Kockázd bele a vajat, add hozzá a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot, az élesztős tejet, és jól dolgozd ki. Takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

A pihentetési idő leteltével a tésztát szedd négy cipóra. Az egyik darabot lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg mogyorókrémmel, és tedd féle. Nyújtsd ki a másik lapot is, helyezd a mogyorókrémmel megkent lapra, nyomkodd össze, és vágd 12 cikkre. A cikkek szélesebb felére is tegyél egy-egy kis darab mogyorókrémet, majd tekerd fel őket kifli alakúra. Ugyanezt ismételd meg a másik két adag tésztával. 

A kifliket sorakoztasd fel sütőpapírral kibélelt tepsiben, és letakarva keleszd további fél órát. A pihentetési idő végeztével a tetejüket kend meg a kimaradt tojásfehérjével, és 180 fokon 20 perc alatt süsd őket aranyszínűre.

Source link