Reggelire vagy uzsonnára nem is kell finomabb a szilvalekváros kiflinél. Kelt tésztából készül, így időt kell szánni rá, de valódi munka viszonylag kevés van vele: csak állítsd össze a tésztát, és utána hagyd, hogy megnőjön. Kemény lekvárt használj hozzá, ami sütés közben sem fog kifolyni.

A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel.

Közben a lisztet szitáld át. Add hozzá a sót, az olajat, a felkockázott, szoba-hőmérsékletű vajat, a tojássárgát, végül az élesztős tejet, és előbb fakanállal, majd kézzel dolgozd össze. Rugalmas, lágy tésztát kell kapnod. Amikor már sima, és az edény falától elválik, takard le, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.

A megkelt tésztát oszd négy cipóra. A darabokat nyújtsd ki kör alakúra, vágd őket nyolc-nyolc cikkre. Mindegyik darab hosszabbik végéhez közel helyezz egy kiskanál szilvalekvárt, majd tekerd fel őket kifli formájúra, és helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ismét takard le őket, és keleszd további húsz percet.

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. A megkelt kiflik tetejét kend le felvert tojással, szórd meg magvakkal, és 20-25 perc alatt süsd készre őket.

Source link