A virslis tekercseket puha kelt tésztából is elkészítheted, ami így jó lesz uzsonnára vagy vacsorára is. Ha a sütőbe egy tál vizet helyezel, nem fognak kiszáradni sem. A lisztet szitáld át, hogy a tészta levegősebb és könnyebb legyen.
A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, sózd meg. Add hozzá az olajat és az élesztős tejet, és dolgozd össze. Amikor már sima, és az edény falától elválik, takard le, és letakarva meleg helyen keleszd a duplájára.
A pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és vágd másfél-két centi vastag csíkokra. A virsliket felezd el, tekerd bele őket a tésztacsíkokba, és helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd újabb húsz percig.
Közben a sütő aljába helyezz egy tálca vizet, és a készüléket melegítsd elő 180 fokra. A tekercsek tetejét kend meg felvert tojással, és told a tepsit a sütőbe 20 percre.
Source link