A különféle káposztás ételek Amerikában nagy kedvencnek számítanak szilveszter és újév napján. Úgy tartják, ha bármilyen zöld levelet fogyasztunk, akkor pénz áll a házhoz az új esztendőben. A kelkáposzta jól jön a frankfurti levesbe, amibe akár a maradék szilveszteri virsli is belekerülhet. A könnyen, gyorsan összedobható fogás segít akkor is, ha túl sokszor koccintasz az évbúcsúztatón.
A szalonnát vágd kis darabokra. A kelkáposztát vékonyan szeleteld fel, rakd egy nagyobb lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzd forrástól számítva három-négy percig. Öntsd le róla a vizet.
Egy serpenyőben süsd zsírjára a szalonnát, majd dinszteld meg rajta a felkockázott hagymát és a fokhagymát. Amikor üveges, rakd rá a kelkáposztát, öntsd fel hideg vízzel, és forrald fel. Tedd hozzá a felkockázott krumplit. Fűszerezd majoránnával, őrölt köménnyel, sóval és borssal. Főzd körülbelül 20 percig. Ha a krumpli megpuhul, karikázd bele a virsliket.
A tejfölt, a lisztet, a pirospaprikából keverd össze, adj hozzá egy merőkanálnyi meleg kelkáposztalevet. A hőkiegyenlítődés miatt nem lesz csomós a habarás. Csorgasd a kelkáposztához, és forrald össze pár perc alatt.
Source link