A gombóchoz egy nagy tálban keverd össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, az aprított vörös- és fokhagymát, és ízlés szerint sót, borsot. Formázz a masszából kisebb gombócokat.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat közepes lángon. Süssük meg a húsgolyókat minden oldalról, amíg szép aranybarnák lesznek.
A paradicsomszószhoz egy másik edényben kevés olajon süsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Öntsd hozzá a paradicsomot, és fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. Főzd kis lángon 15-20 percig. A vége felé szórd meg reszelt mozzarellával.
Tedd a húsgolyókat a paradicsomszószba, és főzd további 10 percig, hogy a húsgolyók átsüljenek, és a szósz besűrűsödjön.
Source link