Ha a kockákra vágott sertéscombot egy tepsiben sütöd színes zöldségekkel, a köretre sem kell hogy gondod legyen. Hogy mit teszel a tepsibe, csak rajtad múlik: jól megy hozzá a krumpli, a paprika, a paradicsom és a lila hagyma, de bármi mást is melléjük dobhatsz, amit épp találsz a hűtőben.
A húst kockázd fel, a hártyáit távolítsd el egy éles késsel, és sózd be. Egy kisebb tálban keverd el az olajat a fokhagymaporral, a füstölt paprikával és a borssal. Forgasd meg a húskockákat ebben a pácban, és lefedve pihentesd őket a hűtőben egy órát.
Közben a zöldségeket, a krumplit és a hagymát tisztítsd meg, és szeleteld fel. Oszd el őket egy tepsiben. Szórd meg a tetejüket rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és borssal.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy száraz serpenyőt, és nagy lángon két-három perc alatt piríts kérget a húsdarabokra, majd forgasd őket össze a tepsiben várakozó zöldségekkel. Locsold le a visszamaradt páclével, majd takard le alufóliával, és 200 fokon egy és egynegyed óra alatt süsd őket össze.
Source link