A szaftos zúzapörkölt olcsó, kiadós és nagyon finom ebéd vagy vacsora lehet. Készítsd paprikával, paradicsommal és jó sűrű szafttal. Karakterét a füstölt szalonnás alap adja meg. Készítheted csirke, pulyka vagy kacsa zúzájából is.

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szűrőlapáttal szedd ki. Közben a zúzát többször mosd át, tisztítsd meg. A hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A kiolvasztott szalonnazsíron párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a fokhagymát, így süsd egy-két percig. Ezután húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, tedd bele a paprikát és a paradicsomot, majd tedd vissza a tűzre, és lefedve, időnként megkevergetve várd meg, hogy a zöldségek levet eresszenek. Ha szükséges, nagyon pici vizet önthetsz alájuk, hogy oda ne kapjanak. Ezután tedd bele a zúzát is. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel és köménymaggal, és lefedve kis lángon kezdd el főzni. Nagyjából két óra kell neki, hogy vajpuha legyen. Nem kell végig mellette állni, de időnként ellenőrizd, és ha nagyon elfőtte a vizét, pótold. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket. Tálald galuskával vagy főtt krumplival.





Source link