Ez a tepsis, sajtos csirkemell nagyon egyszerűen készül el, így egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is működik. Ha sütőben készíted, nemcsak munka van vele sokkal kevesebb, hanem zsiradékkal sem szívja tele magát.

A csirkemellet vágd vastagabb szeletekre, és sózd be. Szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, őrölt színes borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a gombát szeleteld fel, sózd, borsozd, és egy tapadásmentes serpenyőben, szükség szerint kevés olívaolaj hozzáadásával párold puhára. A pihentetési idő leteltével a hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön a párolt gombát, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a hús omlósra puhul, és a sajt a tetején megolvad. Az utolsó 10-15 percben vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt ropogósra piruljon.





Source link