A gesztenyés-meggyes kevert sütit szezonon kívül is érdemes elkészíteni befőtt vagy fagyasztott gyümölcsből. A gesztenyemasszát órákkal korábban vedd ki a fagyasztóból, hogy legyen ideje egyenletesen felolvadni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten.
A tojásokat keverd jó habosra a vajjal és a kétféle cukorral. Amikor a térfogata megnőtt, és a színe kifehéredett, morzsold hozzá a gesztenyemasszát. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a gesztenyés részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül forgasd bele a meggyet is. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
Source link