A glutén- és cukormentes bejgli rizslisztből, útifűmaghéjból és édesítőszerből áll. A tölteléket szintén készítheted cukor nélkül. Ha szárazélesztőt használsz, figyelj oda, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Kelt tészta készítésekor fontos, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen, úgyhogy időben vedd ki őket a hűtőből.

Ebből a mennyiségből két rúd készíthető.

A rizslisztet, az útifű-maghéjat és a xilitet öntsd egy tálba. Az élesztőt szórd a tál egyik oldalára, a sót a másikra, és fakanállal keverd el őket. A tojást enyhén verd fel, és add a lisztes keverékhez, majd öntsd hozzá a felolvasztott kókuszzsírt és a langyos tejet. Fakanállal dolgozd össze, és letakarva pihentesd egy órát. Ne ijedj meg, az állaga nem lesz olyan gyúrható, mint a hagyományos változatnak.

A töltelékhez először a tejet melegítsd fel. A mákot keverd el a xilittel és a reszelt citromhéjjal, keverd össze a tejjel, és dolgozd össze. Ugyanezt ismételd meg a diós töltelékkel is.

A megkelt tészta felét sütőpapíron nyújtsd ki, kend meg a mákos töltelékkel, és a papír segítségével tekerd fel. Ismételd meg ugyanezt a diós résszel is. Nagyon óvatosan emeld át őket egy papírral szintén kibélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, majd takard le, újra keleszd őket fél órát. A pihentetési idő végén hurkapálcával szurkáld végig, hogy ne repedjen meg, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg szép színt kapnak.





Source link