A kókuszlisztből készült gluténmentes brownie valódi édes kényeztetés. A csupa csokis édesség teteje ropogós, belül pedig szinte folyékony. Ez azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem kényszerülnek gluténmentes étkezésre. A kókuszlisztet pontosan adagold, mert sokkal gyorsabban szívja fel a nedvességet, mint a búzaliszt.

Az étcsokit törd darabokra, és egy kisebb lábosban olvaszd össze vajjal. Ha kész, tedd félre, és egy kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral és a sóval. Add hozzá először az olvasztott vajas csokit, utána a kókuszlisztet, és keverd csomómentesre. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a belseje még egy picit folyékony. Ekkor vedd ki, és amíg hűl, szilárdul még egy kicsit.





Source link