Akkor sem kell lemondanod a sütikről, ha gluténmentesen étkezel: ez a csokimázas piskótatorta rizslisztből készül, a tetejét pedig ellenállhatatlan krém vonja be. Úgy kell elkészíteni, mint a hagyományos piskótát, csak itt a liszt egy részét kakaó helyettesíti.
Egy tálban keverd el a rizslisztet, a kakaóport és a sütőport.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Dolgozd bele először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld hozzá a kakaós lisztet, és fakanállal forgasd össze. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Ennyi elég neki, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Ha kész, vedd ki a formából, és hagyd kihűlni.
A krémhez a margarint olvaszd össze a cukorral, a kakaóporral és a tejjel. Addig kevergesd kis lángon, amíg hólyagosodni kezd, ekkor vedd le, kicsit hagyd kihűlni, majd kend a szintén kihűlt torta tetejére.
Még finomabb lesz a süti, ha a tésztát lapjával félbevágod, és lekvárral kened meg.
Source link