A többféle lisztből készült cukormentes márványos süti elkészítése igazából pofonegyszerű: a tésztát kétfelé szedve az egyik részbe kakaót is keversz, és óvatosan rácsorgatod a sima massza tetejére. Ha vigyázva kevered el, a felszíne szép, márványos mintázatot kap. Az enyhén savanykás kefir nagyon jól kihozza az ízeit.
A vajat olvaszd fel, s kicsit hűtsd ki. Egy tálban keverd el a kétféle lisztet a sütőporral és a nyírfacukorral, egy másik tálban pedig a tojást vegyítsd el a kefirrel és az olvasztott vajjal. A lisztes keveréket forgasd a tojásos részhez.
A tészta egyharmadát szedd ki egy kisebb tálba, és keverd el a kakaóporral. A sima részt egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsibe. Csorgasd a tetejére a kakaós tésztát, és késsel vagy kötőtűvel húzz bele mintákat. 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd készre.
Source link