A habroló nagy kedvenc, édes és sós töltelékkel is ellenállhatatlan. Akár ünnepekre, baráti összejövetelekre is elkészítheted, a siker garantált. A tésztával nem lesz szinte semmi munka, és bármilyen csőre rátekerheted. Ha nincs kéznél, házilag papírtekercsből is készíthetsz, csak vond be alufóliával.
Ha fagyasztott leveles tésztát vásároltál, olvaszd fel szobahőmérsékleten. Semmiképp ne tedd mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd két-három milliméter vékonyra. Vágd körülbelül két-három centi széles csíkokra, és tekerd fel kis fémcsövekre úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Kend meg villával felvert tojássárgával.
Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd körülbelül 10-15 perc alatt szép pirosra. A tésztát vedd ki a sütőből, húzd le a csőről, hagyd kicsit hűlni.
A krémhez a lisztet keverd simára a tejjel, és kis lángon főzd sűrűre. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, majd keverd bele a reszelt sajt felét, a vajat, ízlés szerint sózd, borsozd, és keverd simára. Töltsd meg vele a rolókat. A végeire szórd a maradék reszelt sajtot.
A krémes töltelékkel gazdagított sajtos csigákkal sem fogsz mellé!
Source link