Az egyszerű csokimázas piskóta még finomabb lesz, ha a tésztájába narancslevet is teszel. Valódi őszi-téli hangulatú édességet állíthatsz így össze, ami azonnal jókedvre derít a mindent elborító illatával.
A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot, a sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, a narancs reszelt héjával és kifacsart levével. A lisztet keverd el a sütőporral és a fahéjjal, és az olajjal felváltva adagold a cukros tojássárgához. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd 170 fokon 35-40 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.
A mázhoz keverd össze a porcukrot és a kakaóport, öntsd rá a tejet, kockázd hozzá a vajat, majd egy kis lábosban alacsony lángon főzd össze az egészet. Közben folyamatosan kevergesd, le ne égjen. Ha a cukor elolvadt, nem szemcsés, készen van. Öntsd a fényes mázat a kihűlt piskóta tetejére, és engedd, hogy kicsit átjárja a tészta felső rétegét.
Source link