A tökéletes karácsonyi rántott ponty titka a jó minőségű hal. Érdemes a pontyot filézve vásárolni, így elkerülheted a szálkákból származó kellemetlenségeket, baleseteket, és gyerekeknek is nyugodtabb szívvel adható így.

Karácsonyi rántott ponty

Hozzávalók
4 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 8 szelet pontypatkó
  • 5 tojás
  • bors
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 1 citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.

Egészben sült csirkét is készíthetsz karácsonykor: ez tényleg az ünnepi asztal dísze lesz.

Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció





Source link