A tökéletes karácsonyi rántott ponty titka a jó minőségű hal. Érdemes a pontyot filézve vásárolni, így elkerülheted a szálkákból származó kellemetlenségeket, baleseteket, és gyerekeknek is nyugodtabb szívvel adható így.
Karácsonyi rántott ponty
Hozzávalók
4 személyre
- 40 dkg liszt
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 8 szelet pontypatkó
- 5 tojás
- só
- bors
- 1 l olaj a sütéshez
- 1 citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A pontyszeleteket két-három milliméterenként irdald be, majd szórd meg sóval és borssal, és negyedórára tedd félre. Tovább ne, mert ha sokáig áll a sóban, kiszárad. A pihentetés után a szokásos módon forgasd meg lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és oldalanként három perc alatt süsd ki a halszeleteket. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald majonézes salátával, és facsarj rá citromlevet.
Egészben sült csirkét is készíthetsz karácsonykor: ez tényleg az ünnepi asztal dísze lesz.
Instagram vs. valóság – A csillámpor alatti igazságról őszintén
A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. február 27. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház
Promóció
Source link