A vargabéles különlegességét az adja, hogy az édes túrókrémet cérnametélt gazdagítja, és réteslapok kerülnek az aljára és a tetejére. Desszertként vagy második fogásként is tökéletes, kiadós és nagyon finom.
A cérnametéltet a csomagoláson jelzett módon főzd ki és szűrd le. Közben olvaszd meg a vajat, és keverd össze a forró tésztával. Várd meg, amíg teljesen kihűl. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájából egy csipet sóval verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a kétféle cukrot, a tojássárgákat, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, és ha szereted, a mazsolát. Keverd hozzá a kihűtött vajas cérnametéltet, végül óvatosan forgasd össze a felvert tojáshabbal. Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és helyezz rá egy réteslapot, kend meg olajjal, helyezz rá egy következő lapot, ezt is olajozd, és fedd be egy újabb lappal. Simítsd el rajta a túrókrémet, majd fedd be a másik három réteslappal az előző módon olajjal rétegezve. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 35-40 percig, amíg szép színt kap.
Source link