Bor, pezsgő, likőr és gyümölcsök: ezek a bólé legfontosabb hozzávalói. A különleges koktél legtöbbször szilveszterkor kerül az asztalra. Az az ízlésedtől függ, hogy édes vagy száraz italokkal készíted, és a gyümölcsöket is variálhatod. Az alma és a narancs kiváló hozzá. A pezsgőt csak a közvetlenül fogyasztás előtt öntsd hozzá, hogy az ital buborékos legyen. Természetesen a gyerekeknek is készülhet bólé az évbúcsúztató partira.

Fotó: Liudmila Chernetska

Házi bólé receptek

Hozzávalók

Alkoholos bólé

  • 2 üveg vörösbor
  • 1 üveg pezsgő
  • 3 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 dl narancslikőr
  • 1 db fahéjrúd
  • szénsavas ásványvíz

Alkoholmentes bólé

  • 2 l szőlőlé
  • 1 üveg gyerekpezsgő
  • 20 dkg áfonya
  • 2 db alma
  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • ásványvíz
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot és az almát alaposan mosd meg, darabold fel, és rakd egy tálba a fahéjjal együtt. Öntsd a gyümölcsökhöz a bort és a narancslikőrt. Keverd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább három-négy órára. Pihentetés után kóstold meg, ha szükséges, rakj hozzá cukrot. Közvetlenül fogyasztás előtt öntsd fel a pezsgővel, és ízlés szerint hígíthatod ásványvízzel is.

 

Az alkoholmentes bóléhoz öntsd egy nagy tálba a szőlőlevet és a gyerekpezsgőt. Rakd bele a megmosott, feldarabolt gyümölcsöt, majd hígítsd ásványvízzel. 

A pezsgős koktélhoz a gin is illik. Jészítsd el a French 75 koktélt, és kápráztasd el vele a vendégeket! 

A velünk élő nárcizmus – Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció





Source link