A darált húsos, paradicsomos ragu héjában sült krumpliba töltve is fantasztikusan finom. Keverj hozzá kukorica- és babkonzervet is, amitől még kiadósabb lesz. Ha szereted a csípőset, a chiliport se hagyd ki belőle.
A krumplikat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Dörzsöld be őket olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, és szurkáld meg villával. Helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben, és told be 220 fokos sütőbe egy órára. Amíg a krumpli sül, állítsd össze a ragut. Ehhez a darált húst kevés olajon pirítsd fehéredésig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a köményt, a pirospaprikát, az oregánót, a sót, a borsot, és ízlésed szerint a chilit is. Kanalazd hozzá a paradicsomkonzervet, a lecsepegtetett kukoricát és babot, és kis lángon fél óra alatt főzd össze a ragut.
Amikor a krumpli megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ha már kézbe tudod venni, óvatosan nyisd szét, és amennyire tudod, kapard ki a belsejét. Vigyázz, el ne szakítsd közben az oldalát! Ha könnyebbnek érzed, félbe is vághatod a művelethez a krumplikat, így összesen nyolc megtöltött darabot fogsz kapni. A kikapart krumplit keverd el a darált húsos raguval, és töltsd meg ezzel a burgonyákat. Szórd meg mindegyik adag tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza őket a sütőbe húsz percre.
Source link