A puppa, vagyis a héjában sült krumpli palóc módra, lila hagymával és füstölt szalonnával lesz fenséges. A szalonnát kicsit pirítsd meg, mielőtt megtöltöd vele a krumplikat, de nem kell teljesen kisütni az összes zsírját.

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe.

Amíg a krumpli fő, a füstölt szalonnát pirítsd meg. A kisült pörcöket szűrőlapáttal szedd ki, a zsírját tedd félre.

A megfőtt és kihűlt krumplikat hámozd meg és felezd el. A belsejüket kapard ki úgy, hogy a szélén nagyjából fél centi vastagon egyben maradjon. A kikapart belet keverd el a felaprított lila hagymával és a kisült szalonnával, majd keverd hozzá a tejfölt is. Sózd és borsozd meg.

A krumplik belsejét vékonyan kend ki szalonnazsírral, és sorakoztasd fel őket egy papírral kibélelt tepsiben vagy sütőlemezen. Oszd el bennük a tejfölös krémet, szórd meg mindegyiket reszelt sajttal, a tetejükre is csorgass kevés szalonnazsírt, és told 180 fokos sütőbe fél órára.





Source link