A hirtelensült fokhagymás sertéskaraj elkészítésének egyik titka, hogy ne olajban, hanem zsírban süsd. A legjobb erre a célra a mangalicazsír, de ha az nincs otthon, egyszerű sertészsír is megteszi. Ezenkívül már csak só, bors és fokhagyma kell hozzá, és máris kész az ínycsiklandó ebéd.
A karajszeleteket klopfold ki, a hártyás szélüket vagdosd be. Erre azért van szükség, hogy a hús kisütés közben ne ugorjon össze. Szórd meg őket sóval, borssal, dörzsöld be zúzott fokhagymával, és forgasd meg lisztben.
Egy serpenyőben forrósítsd fel a zsírt. Tedd bele a hússzeleteket, és lefedve süsd őket négy-öt percig. Amikor az aljuk már szép piros, fordítsd meg őket, óvatosan önts alájuk egy kevés vizet, és szintén négy-öt perc alatt pirítsd meg a másik oldalukat is. Szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a szeleteket. Ha krumpli- vagy zöldségköretet kínálsz mellé, a visszamaradt zsíron azokat is megpiríthatod.
Source link