Ez a mennyei húsos rakott tészta garantált sikert fog aratni a gyerekeknél és a felnőtteknél is. A paradicsomos mártást krémsajt és ricotta gazdagítja, a tetejére pedig nyúlós, sajtos réteg pirul. Készítheted szárnyas- vagy sertéshúsból is.

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A hagymát vágd apróra, és olajon párold puhára. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor kanalazd bele először a pirospaprikát, utána a sűrített paradicsomot, és annyit a tészta főzővizéből, hogy jó szószos állagot vegyen fel. Ízesítsd zöldfűszerekkel, és kis lángon, fedő alatt húsz perc alatt főzd össze. A végén keverd hozzá a sajtkrémet és a ricottát, és forrald egybe.

Egy tepsiben oszd el a kifőtt tésztát. Keverd hozzá a húsos ragut, kend meg a tetejét tejföllel, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát pár percre a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson rajta.





Source link